Liity sinäkin jäseneksi Ylöjärvi-Seuraan
Liittymislahjaksi saat Ylöjärvellä sanottua –kaskukirjan. Tästä pääset tekemään jäsenhakemuksen.
Fröökynän keittokirja
Eri vuosien fröökynöiden herkkureseptit on koottu Fröökynän keittokirjaksi. Lisätietoa (pdf).
  Kirjan voit tilata seuran nettikaupasta tai ostaa seuraavista myyntipisteistä.

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutuyhdistys

Seuran tavoitteet:

• herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet
  • työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi
  • löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Toimintaa vuonna 2016

Ylöjärvi-seura järjestää tämän vuoden aikana jo tutuksi tulleita perinteisiä tapahtumia, mutta myös jotain uutta on tulossa.
  • 29.1. ja 12.2. Lihamestarilla myyntitapahtuma klo 10-12 ja 15-16.30.
  • 2.2. Seurakunnan talvitapahtuma ja Hippo-hiihdot.
  • 10.2. Valossa ”Iloa ja valoa –tapahtuma” klo 14-17.
  • 6.3. Räikän Fröökynän julkistaminen, perinteinen Naistenpäivän tapahtuma Pappilan perhetalossa klo 14.
  • 31.3. Tietoisku Pro Räikästä klo 18 kaupungintalolla.
  • 13.4. Pro Räikkä -kannatusyhdistyksen perustamiskokous klo 18 kaupungintalolla.
  • 29.4. Linkissä myyntitapahtuma.
  • 3.5. Kevätkokous, aiheena Pro Räikkä klo 18, terveyskeskuksen kahvio LinnaMokka.
  • 22.5. Opastettu retki: Kotiseudun kirkot ja hautausmaat
  • 26.5. Harjun siivoustalkoot. Harjun alue ja Puuvuori siivotaan vuosittain.
  • 28.5. Mukana Ylöjärven markkinoilla.
  • 27.7. Perinteinen Vikelän myllyn kotiseuilta, Vikeläntie 5, klo 19.00.
  • 8.9. Ylöjärvi-puvun ompeluryhmä to 8.9.2016 - to 22.9.2016, Moision koulun tekstiilityönluokassa.
    • Oletko kiinnostunut Ylöjärvi-puvusta? Ilmoittaudu ompeluryhmään, joka tulee Tampereen seudun työväenopiston kurssiohjelmaan syksyllä 2016. Kurssi on syyskuulla kolmena torstaina 8.9., 15.9. ja 22.9. klo 18.00-20.30. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Kerttu Blom, puh. 0400 989 521 tai kerttu(ät)blom.fi.
    • Kuvia Ylöjärvi-puvusta.
  • 17.9. Räikän tulet, koko perheen tapahtuma Räikän puistossa.
  • Syyskuussa postimerkin päivä.
  • 13.11. Isänpäivälounas.
  • Joulun alla Joulu Räikkä.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".

24.08.2016