Suomi 100 –hanke: Suvaitsevainen Ahvenisto
Liity sinäkin jäseneksi Ylöjärvi-Seuraan
Liittymislahjaksi saat Ylöjärvellä sanottua –kaskukirjan. Tästä pääset tekemään jäsenhakemuksen.
Fröökynän keittokirja
Eri vuosien fröökynöiden herkkureseptit on koottu Fröökynän keittokirjaksi. Lisätietoa (pdf).
Kirjan voit tilata seuran nettikaupasta tai ostaa seuraavista myyntipisteistä.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutuyhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Suomi Finland 100

Suomi 100 –hanke: Suvaitsevainen Ahvenisto

• Ylöjärven Pikku-Ahveniston ja Antti Penjami Mäkikylän historiikki sekä avoin digikuvakansio.

• 19.2. Osallistutaan seurakunnan järjestämään talvitapahtumaan.
  • 12.3. Naistoimikunta 50 vuotta, Räikän Fröökynän julkistamistilaisuus ja Nainen yhteiskunnassa, avoin luento. Ylöjärvi-Seuran Naistoimikunta 50 vuotta. Paikka: Ylöjärven kaupungintalo.
  • 11.5. Toteutetaan yhdessä koulujen, kaupungin ja yhdistysten kanssa Ylöjärven ympäristötalkoopäivä.
  • 20.5. Osallistutaan Ylöjärven markkinoille.
  • 8.6. Luonto- ja kulttuuritapahtuma Pikku-Ahvenistossa yhteistyössä Ylöjärven luonnon, Ylöjärven kaupungin ja SPR:n kanssa.
  • Tehdään kulttuurikohde- ja kesäteatteriretki.
  • 26.7. Kotiseutuilta Vikelän myllyllä klo 19.00 (Vikeläntie 2, Taivalpohja, Kulju)
    • Kotiseutuilta kantaa tänä vuonna nimeä "Suomen suvessa", sillä ohjelmassa on huomioitu Suomen itsenäisyyden juhlavuosi rakentamalla se Suomeen ja kotiseutuihin liittyväksi.
    • Lisätietoa tiedotteessa, pdf
  • 16.9. Perinteinen koko perheen tapahtuma Räikän tulet klo 18.00–24.00 Räikän puistossa ja talossa Ylöjärvellä
    • Ohjelma on monipuolinen ja sopii kaikille vauvasta vaariin.
    • Kartta
  • 12.11. Isänpäivän perinnelounas ja kirkkopyhä
    • Ylöjärvi-Seura järjestää perinteisen isänpäivälounaan 12.11.2017 alkaen klo 13, seurakuntakeskuksella osoitteessa Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi.
    • Runsas herkkupöytä, musiikkia, myynnissä myös Ailin limppua ja Ylöjärvi-Seuran tuotteita.
    • Aikuiset 25 €/henkilö, lapset 4-12-vuotiaat 15 €/lapsi, alle neljä vuotiaat ilmaiseksi.
    • Lounaslippujen ennakkomyynti:
      • Terveyskauppa Misteli, Soppeentie 2 ja Kauppakeskus ELO, Elotie 1
      • Kampaamo Studio Adonis&Afrodite, Satu Ketonen, Työväentalontie 3 B
      • Ennakkovaraukset myös: puh. 044 348 2199, Ritva Tyrkkö ja 0400 636 057, Liisa Tyllilä
  • Joulu Räikkä tapahtuma joulukuussa
Muu toiminta
  • Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".