Suomi 100 –hanke: Suvaitsevainen Ahvenisto
Liity sinäkin jäseneksi Ylöjärvi-Seuraan
Liittymislahjaksi saat Ylöjärvellä sanottua –kaskukirjan. Tästä pääset tekemään jäsenhakemuksen.
Fröökynän keittokirja
Eri vuosien fröökynöiden herkkureseptit on koottu Fröökynän keittokirjaksi. Lisätietoa (pdf).
Kirjan voit tilata seuran nettikaupasta tai ostaa seuraavista myyntipisteistä.
Ylöjärvi-Seura, logo

Ylöjärvi-Seura on vuonna 1953 perustettu kotiseutuyhdistys

Kotiseutuyhdistyksen tavoitteet:

• Herättää kotiseudun väestössä elävää mielenkiintoa ja harrastusta Ylöjärven menneisyyteen sekä kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen, ottaen huomioon omat paikalliset erityispiirteet.
  • Työskennellä kotiseudulla sen arvokkaan kansanperinteen esiin vetämiseksi, vaalimiseksi ja kehittämiseksi.
  • Löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Ylöjärven historian ja kotiseudullisen huollon hyväksi.

Ylöjärvi-Seuran toimintaa koordinoi hallitus. Sen aktiivisia toimikuntia ovat valokuva-, retki- ja naistoimikunta. Seura järjestää kotiseutuiltoja ja retkiä, joissa tutustutaan kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan.

Ylöjärvi, historia, kansanperinne, kehittäminen, tapahtumat, tilaisuudet, retket, kerhot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Suomi Finland 100

Suomi 100 –hanke: Suvaitsevainen Ahvenisto

• Ylöjärven Pikku-Ahveniston ja Antti Penjami Mäkikylän historiikki sekä avoin digikuvakansio.

• 19.2. Osallistutaan seurakunnan järjestämään talvitapahtumaan.
  • 12.3. Naistoimikunta 50 vuotta, Räikän Fröökynän julkistamistilaisuus ja Nainen yhteiskunnassa, avoin luento. Ylöjärvi-Seuran Naistoimikunta 50 vuotta. Paikka: Ylöjärven kaupungintalo.
  • 11.5. Toteutetaan yhdessä koulujen, kaupungin ja yhdistysten kanssa Ylöjärven ympäristötalkoopäivä.
  • 20.5. Osallistutaan Ylöjärven markkinoille.
  • 8.6. Luonto- ja kulttuuritapahtuma Pikku-Ahvenistossa yhteistyössä Ylöjärven luonnon, Ylöjärven kaupungin ja SPR:n kanssa.
  • Tehdään kulttuurikohde- ja kesäteatteriretki.
  • 26.7. Kotiseutuilta Vikelän myllyllä klo 19.00 (Vikeläntie 2, Taivalpohja, Kulju)
    • Kotiseutuilta kantaa tänä vuonna nimeä "Suomen suvessa", sillä ohjelmassa on huomioitu Suomen itsenäisyyden juhlavuosi rakentamalla se Suomeen ja kotiseutuihin liittyväksi.
    • Lisätietoa tiedotteessa, pdf
  • 16.9. Perinteinen koko perheen tapahtuma Räikän tulet klo 18.00–24.00 Räikän puistossa ja talossa Ylöjärvellä
    • Ohjelma on monipuolinen ja sopii kaikille vauvasta vaariin.
    • Kartta
  • 12.11. Isänpäivän perinnelounas ja kirkkopyhä
    • Ylöjärvi-Seura järjestää perinteisen isänpäivälounaan 12.11.2017 alkaen klo 13, seurakuntakeskuksella osoitteessa Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi.
  • 14.11. Syyskokous ja sääntömääräiset asiat klo 18.00, Räikkä.
    • Taina Väisänen kertoo Räikällä tehdystä dokumentoinnista.
  • 15.-17.12. Joulu Räikkä -tapahtuma pe klo 17-20 ja la-su 11-15
Muu toiminta
  • Ylöjärvi-puvun ompelukurssi alkaa ti 16.1.2018 ja päättyy ti 17.4.2018.
    • Viikko 9 on talvilomaviikko ja silloin ei ole opetusta (ti 27.2.).
    • Opettaja Ritva Nuutinen.
    • Paikka: Kauraslammen koulun (ent. Moisio), tekstiilityön luokka.
    • Illassa on kolme oppituntia eli klo 17.30-20.00 yhteensä 13 x 3 eli 39 tuntia, jolloin hinta 49 €.
    • Ilmoittautuminen opiston kursseille alkaa netissä 4.12.2017 ja 2.1.2018 puhelimitse.
  • Järjestetään valokuvanäyttelyitä eri kohteissa ja Keitaan kuvanäyttelyitä, perinnetallennus.
  • Tuotemyynti tapahtumissa sekä verkkosivun kautta jatkuu ja uusi Räikän Fröökynän myyntipiste yhdistyksen tuotteille.
Seuraa uutisointiamme myös Facebookissa, menyt.fi -uutispalstalla netissä ja Ylöjärven Uutiset -lehdessä.

Jäsenkirjeet

Yhdistyksellä on myynnissä ylöjärvi-valokuvin kesä-, talvi- ja jouluaiheisia postikortteja, joita on saatavissa yhdistyksemme "verkkokaupasta" ja paikallisista kukkakaupoista.

Lions Clubi Ylöjärvi luovutti isännänviirin yksinmyyntioikeuden yhdistyksellemme. Myös viirin voit tilata "verkkokaupasta".